Ritualul arderii și purificării cu ierburi, este o metodă comună multor culturi în lume. Arderea salviei (sage) este unul din cele mai vechi obiceiuri shamanice de curățare și purificare a unei persoane, grup de oameni sau spațiu locuibil.
În limba latină ”Salvia”, provine din cuvântul ” salvere” care poate fi tradus ”vindecare”, ”a te simți bine”.
Nativii americani folosesc salvia în ceremonii și în activități zilnice de curățare și purificare a spațiului. Practic salvia este uscată, strânsă într-un mănunchi lung și destul de gros pentru a putea fi manevrat ușor, legată apoi cu ață. Fumul emis prin arderea plantei, curăță energia negativă prin crearea unui spațiu cu ioni negativi, oferă o senzație de calm, un fel de baie energetică.
Ionii negativi sunt creați și de lumina soarelui, apă, plimbările în mijlocul naturii, în pădure sau pe plajă, în jurul cascadelor. Chiar și virușii și bacteriile care circulă într-o cameră pot fi puternic reduși de către ionii negativi care se atașează de ei și îi îndepărtează din aer.
Aerul condiționat, computerele, echipamentele electronice, uscătoarele de păr, fibrele din covoare, draperii, tapițerie sunt mari generatoare de ioni pozitivi. Aceștia produc problemele respiratorii, lipsa de energie, iritabilitate, oboseală. Vânturile înalte, praful, umiditatea și poluarea atrag o cantitate imensă de ioni pozitivi.
Cum să folosești salvia pentru a curăța spațiul în care locuiești:
Ritualul de ”afumare” al casei, poate părea ciudat la început, mai ales dacă este pentru prima dată când o faci.
Salvie poți găsi în magazine specializate naturiste sau chiar online. Ai nevoie și de un bol de lut sau o scoică abalone, pentru a preveni răspândirea cenușii rezultată prin ardere. Înainte de a începe ritualul, deschide ferestrele pentru o mai bună ventilație. Mirosul este destul de greu, de pământ, dar nu persistă mult
După ce aprinzi mănunchiul de salvie, lasă să ardă un timp cu flamă după care scuturi puțin sau stingi flama în bolul de lut până rămâne numai fumul. În momentul în care ai o cantitate mare de fum, concentreză-te pe ceea ce vrei să elimini din casă, energii care nu-ți sunt de folos, gânduri negative care vrei să fie înlocuite cu gânduri de iubire, pace, abundență.
Poți folosi afirmații gen: ” Aleg sa mă eliberez de energiile negative și să aduc iubire, prosperitate și liniște în această casă” sau ” Aer, foc, apă, pământ. Curăț, eliberez, risipesc”.
Mergi prin toată casa, începând cu ușa de la intrare. Mișcă ușor mănunchiul de salvie în aer (în sensul acelor de ceasornic) mai ales în colțurile fiecărei camere, acolo se acumulează cea multă energie stagnantă. NU uita de spațiile închise, șifoniere, în jurul mobilei, mai ales dacă e veche, în jurul ușilor și ferestrelor, de-a lungul pereților. Este ca și când ai vrea să dai o muscă afară din cameră.
Împingi energiile negative să iasă din camera respectivă. În tot acest timp nu uita că intenția ta este foarte importantă in procesul de purificare. Tot timpul focusează-te pe ceea ce vrei să elimini din spațiul respectiv și cum apoi ”închizi” spațiul în lumină și iubire. În momentul în care ai terminat ritualul, poți îngropa rămășițele de salvie într-o gradină.
Dacă te-ai mutat într-o casă nouă, ai avut o ceartă, ai primit vizite lungi de la persoane cu care nu rezonezi, poți folosi acest mod de a purifica și curăța spațiul în care locuiești.
Poți găsi pe youtube multe filmulețe care îți explică exact cum să faci ritualul de afumare cu salvie.
Cu ajutorul modalității intuitive Soul Realignment® se pot face curățări ale proprietății. Prin accesarea Cronicilor Akashe, se localizează proprietatea respectivă și se face o realiniere energetică. O proprietate nu are liber arbitru deci nu poate refuza curățarea.
Indiferent de metoda pe care o alegi, vei observa o energie mai ușoară în jurul tău, mai mult calm și liniște.